Hamilelik Döneminde Beslenme

Hamileyim

İyi bir beslenme programı ile hem bebeğinizin hem kendi sağlığınızı koruyun

Hamilelik döneminde artan enerji gereksiniminizi karşılamanın en kolay yolu doğru beslenmeden geçer.

ŞİMDİ BAŞLA


İLKELERİMİZ

Bebeğinizin Ve Sizin SAĞLIĞINIZ.

Hedefimiz, oluşabilecek erken doğum, anemi, gestasyonel diyabet, preeklampsi gibi riskleri en aza indirerek annenin sağlığını korumak aynı zamanda bebeğin sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişmesini sağlamaktır.






Bebeğin bedensel ve zihinsel gelişiminin oluştuğu bu dönemde yetersiz beslenmemeye aynı zamanda aşırı bir şekilde dengesiz beslenmemeye dikkat edilmelidir. Sonuç olarak ne çok fazla kilo alınmalı ne de istenilen kilonun altında kalmalıdır.

Bu dönemde normal ağırlık kazanımı 9-12 kg arasında değişirken, ikiz bebek bekliyorsanız 17-22 kg arasında değişir. 1. Trimester (ilk 3 ay), 2. trimester (ikinci 3 ay), 3. trimester (üçüncü üç ay) olmak üzere toplam 9 ay boyunca; bebeğin anne karnında sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişmesi, annenin fizyolojik ihtiyaçlarının karşılanması için normal bireylerden farklı olarak enerji ihtiyacı, demir gereksinimi, bebeğin iskelet yapısını oluşturan kalsiyum ihtiyacı karşılanmalı. Ayrıca folik asitin yetersiz alınımı, nöral tüp defektleri, düşük doğum ağırlıklıklı bebekler, annede megaloblastik annemi; B12 eksikliği doğumsal anormaliler, sinir sisteminde rahatsızlıklar yaratabilir.




Probleminizin kaynağına gidelim

BULANTIM ÇOK FAZLA, KABIZLIĞIM VAR, MİDE YANMASI HİSSEDİYORUM, ŞEKERİM ÇIKTI; Hamileliğin belirli dönemlerinde bu şikayetlerle sık sık karşılaşabilirsiniz. Yaşanan probleme göre beslenme programında çözüm planı yapılarak programda değişiklik sağlanacaktır. Böylece oluşabilecek şikayetlerin şiddetinin en az düzeye inmesine yardımcı olunur. 


ALTERNATİFLER SUNUYORUZ

Hedefinize 4 adımda ulaşın, süreci siz seçin

1.Size göndermiş olduğumuz anamnez formu ve kan tahlilleri incelenir.
2.Formunuzda bulunan yaşınız, boyunuz, cinsiyetiniz gibi fiziksel özelliklerinizden günlük yaptığınız spora, kullandığınız ilaçlara veya kabızlık, şişkinlik gibi genel şikayetlere kadar tahlil sonuçları da baz alınarak çözüm planı yapılır.
3.İlk seans gerçekleştirilerek kişinin durumuna ve tercihlerine uygun özel beslenme programı oluşturulur.
4.Bundan sonraki süreç; kişinin seçmiş olduğu takipsiz , takipli veya 7/24 takipli beslenme programına göre farklılık gösterir.

TAKİPSİZ TAKİPLİ 7/24 TAKİPLİ
Ayda 1 kez görüşme yapılır. Günlük mesai saatleri içerisinde görüşme yapılır. Günün her saatinde diyetinizle ilgili danışmak istedikleriniz hakkında görüşme yapılır.
Size özel olarak hazırlanmış 1 aylık diyet programı içerir. Size özel olarak hazırlanmış 15 günlük periyotlarda değişen 2 farklı diyet programı içerir. Size özel olarak hazırlanmış haftalık periyotlarda değişen 4 farklı diyet programı içerir.
Whatsapp ve uygulama üzerinden motivasyon ve su hatırlatmaları Whatsapp ve uygulama üzerinden motivasyon ve su hatırlatmaları Whatsapp ve uygulama üzerinden motivasyon ve su hatırlatmaları
Sağlıklı ve Pratik Yemek Tarifleri Sağlıklı ve Pratik Yemek Tarifleri Sağlıklı ve Pratik Yemek Tarifleri